HomeGaya hidup (Lifestyle)Bagaimana untuk melakukan ‘Kitten Eye’

4 months ago (04.03.22) 74 Views

Bagaimana untuk melakukan ‘Kitten Eye’

Solekan mata meningkatkan daya tarikan mata. Walau bagaimanapun, terdapat banyak jenis solek mata. Oleh itu, anda perlu memahami solek mana yang akan membawa pandangan klasik kepada mata anda. Celak dikatakan sebagai solekan paling glamor untuk mata. Apabila fesyen berubah dari semasa ke semasa, begitu juga jenis celak. Dan Kitten Eyeliner adalah jenis yang sangat bergaya dalam dunia fesyen.

Beberapa jenis solek mata sangat popular pada awal tahun ini, salah satunya adalah Smoky Eyeliner. Menjelang penghujung tahun, trend celak atau celak sayap berlaku dalam fesyen. Walau bagaimanapun, ia bukan celak mata kucing. Meninggalkan gaya ini agak abadi atau celak anak kucing kasual adalah abadi. Kini tiada solekan solekan kelihatan bergaya. Natural Kitten Eye adalah yang paling sesuai untuk itu.

Bagaimana untuk melakukan 'Kitten Eye'
Ramai orang menggabungkan Cats Eyeliner dan Kitten Eyeliner. Tetapi Keaten Eyeliner dikatakan versi Cat’s Eyeliner yang lebih halus dan licin. Salah satu sebab mengapa Kiten Eyeliner sangat popular adalah kerana ia sangat mudah digunakan. Di samping itu, jumlah celak adalah kurang kerana ia dibuat sangat nipis, dan ia juga mudah untuk menanggalkannya semula. Celak anak kucing sesuai untuk mengekalkan rupa semula jadi dalam solekan.

Berikut ialah empat langkah mudah yang boleh anda ambil untuk memulakan proses penyediaan untuk pengantaraan. Ramai orang lebih suka menggunakan pensel atau gel celak untuk mata mereka. Tetapi pelapik cecair nipis adalah yang terbaik untuk memberi celak anak kucing. Ia boleh bersayap atau ditarik ke tepi mata.

Perkara utama yang dibincangkan dalam artikel adalah:

Untuk melukis garisan,

mula-mula tarik perlahan kelopak mata ke atas ke arah kening dengan tangan kiri. Ini adalah cara paling mudah untuk memastikan garis lurus. Walau bagaimanapun, garisan hendaklah dilukis dari sebelah kiri mata ke sebelah kanan. Sapukan celak dari sudut mata ke kelopak, yang sepatutnya sangat nipis.

Lihat juga :  Cara untuk mendapatkan tuisyen

Pastikan saiz garisan betul

Apabila menyapu celak pada mata, bintik-bintik harus disimpan licin dan panjang. Jika ada kesilapan, ia perlu dikeluarkan dengan air Mycela. Bahagian tepi mata tidak akan menjadi hitam.

Gunakan concealer

Concealer boleh digunakan selepas melukis garisan untuk menjadikan celak licin dan sekata dari sudut mata. Ini akan menjadikan garisan itu lancar dan sempurna. Dalam kes itu, lebih baik menggunakan penyembunyi kayu.


Post Category: Gaya hidup (Lifestyle) Added by

About 6

author

This user may not interusted to share anything with others

Related Posts

Leave a Reply