5 months ago (02.03.22) 88 Views

Cara untuk mendapatkan tuisyen

Tuisyen pelajar adalah sumber pendapatan utama. Dengan melakukan tuisyen, ia boleh mendapatkan pendapatan serta belajar sendiri. Apa yang diajar semasa tuisyen digunakan terutamanya dalam peperiksaan pekerjaan.

Cara-cara untuk mendapatkan tuisyen

Tetapi apabila seseorang datang dari kampung ke bandar untuk membuat tuisyen, menjadi sukar untuk mencari tuisyen. Di mana saya boleh mendapatkan tuisyen? Bagaimana saya mencari tuisyen? Soalan macam mana nak dapat tuisyen dan lain-lain terus berlegar di fikiran setiap masa.

Cara untuk mendapatkan tuisyen

Hari ini saya akan memberitahu anda tentang beberapa cara yang berkesan untuk mendapatkan tuisyen. Saya harap anda akan membaca keseluruhan artikel dengan teliti sehingga akhir. Jadi mari kita ketahui, cara untuk mendapatkan tuisyen.

5 Cara Terbaik untuk Mendapat Tuisyen

1. Rujukan abang

Anda perlu mencari adik-beradik anda yang lebih tua di kawasan bandar tempat anda ingin mengajar tuisyen. Jika anda memberitahu kakak dan rakan anda yang sudah melakukan tuisyen, anda akan mendapat tuisyen dengan mudah.

Mereka sudah mengajar tuisyen dan mereka mendapat banyak tawaran tuisyen. Oleh itu, jika anda membina rangkaian yang baik dengan abang-abang dan rakan-rakan yang biasa, anda akan mudah mendapat tuisyen.

Memberi idea kepada adik-beradik dan rakan-rakan yang lebih tua tentang pengalaman tuisyen mereka sendiri boleh memberi keyakinan kepada Penjaga.

Lihat juga :  Cara membuat pelindung matahari rambut

2. Pengiklanan “mahu mengajar”

Sekiranya anda gagal mendapatkan tuisyen dengan bantuan abang dan kenalan, anda boleh mengambil pendekatan ini. Ramai orang mudah mendapat tuisyen dengan mengamalkan kaedah ini. Untuk ini, anda perlu membuat poster dan sepanduk atau risalah dan meletakkannya di jalanan.

Poster mesti menunjukkan kelayakan dan pengalaman anda dengan cara yang menarik. Selain itu, anda perlu memberikan beberapa nombor aktif untuk berkomunikasi dengan diri anda sendiri. Ini adalah salah satu cara paling popular untuk mendapatkan tuisyen dengan mudah.

3. Cari tuisyen dalam talian

Jika anda gagal mencari tuisyen dalam dua cara di atas, anda boleh mencari tuisyen dalam talian. Jika anda mahu anda kini boleh mencari tuisyen dari laman web dan pelbagai halaman Facebook.

Jika anda ingin mencari tuisyen dari laman web, anda perlu membuat akaun dengan penerangan anda sendiri di laman web tersebut. Seperti: nama anda, kelayakan pendidikan anda, jabatan di mana anda belajar dan jawatan semasa anda, nama universiti yang anda pelajari dan nombor hubungan dsb.

Di laman web anda boleh mencari tuisyen menggunakan dua kaedah. Satu percuma dan satu lagi dibayar. Dalam sistem berbayar anda perlu membayar sedikit wang kepada pentadbir laman web.

Anda juga perlu membayar sedikit wang kepada pentadbir untuk mendapatkan tuisyen dari halaman Facebook yang berbeza. Di Facebook anda akan menemui banyak halaman dan kumpulan yang dipanggil Tuition Wanted. Dari situ anda boleh mencari tuisyen.

Lihat juga :  Solekan mata

Anda juga boleh mendapatkan tuisyen dari laman web yang dinyatakan di bawah. Laman Web Kuasa Tuisyen: Caretutors. com, tutorsbangladesh. com dan Chirkut. jaring dll.

 

4. Sertai pusat bimbingan

Anda boleh menyertai mana-mana pusat bimbingan. Di sana, jika anda boleh menunjukkan kemahiran membaca yang baik, anda boleh menguruskan banyak tuisyen dengan mudah.

Jika anda sudah biasa dengan semua pelajar bimbingan dan jika anda boleh diterima oleh semua orang maka anda akan mendapat banyak tuisyen.

5. Mengambil kelas dalam talian

Anda boleh mengikuti kelas secara kerap dalam pelbagai mata pelajaran dalam talian menggunakan YouTube atau Facebook. Apabila anda mengenali semua orang dan semua orang menyukai kelas anda, anda akan mendapat banyak tawaran tuisyen.

Jika anda mengikuti kaedah di atas anda akan mudah mencari tuisyen dalam masa yang singkat.

Cara-cara untuk mengadakan tuisyen untuk masa yang lama

1) Anda hendaklah sentiasa berhati-hati agar tidak berlaku sebarang kejadian yang tidak diingini sehingga kehormatan anda rosak.

2) Jangan biarkan Penjaga memahami bahawa tuisyen adalah satu-satunya sumber pendapatan anda. Ini akan membuatkan ibu bapa berasa bergantung kepada anda.

3) Jangan lupa tentang kasih sayang dengan pelajar. Oleh kerana ini boleh membawa kepada akibat yang tidak diingini, rasa hormat dan penghargaan pelajar terhadap guru berkurangan.

4) Pelajar tidak boleh bertanya tentang hal peribadi dan tidak meminta maklumat tambahan tentang keluarganya.

Lihat juga :  Bahasa yang paling banyak dituturkan di dunia

5) Telefon bimbit tidak boleh ditekan walaupun murid terlupa semasa mengajar. Elakkan berbual atau menghantar mesej.

6) Jangan pergi ke panduan untuk mengajar. Ini boleh membawa kepada pemikiran negatif dalam minda setiap pelajar.

7) Sentiasa menyerlahkan personaliti yang elegan. Layan pelajar dan ibu bapa dengan baik.

Dengan mengikuti petua di atas, anda boleh menyimpan sebarang tuisyen untuk masa yang lama.


Post Category: Gaya hidup (Lifestyle), Lain-lain ( Others ), Tanya yang tidak diketahui(ask) Added by

About 6

author

This user may not interusted to share anything with others

Related Posts

Leave a Reply